"Den lille stærke om chili"

Af Lene Tvedegaard

NYT NYT NYT

Den lille stærke om CHILI er en genudgivelse af Lene Tvedegaards meget efterspurgte bog om en af tidens hotteste frugter.

Kan købes igen fra 5. marts

 

Den lille stærke om CHILI

- hvad er styrke i chili, og hvor sidder den
-kan man dyrke chili i krukke og hvordan
-hvilke sorter findes der, og hvad er forskellene
-dyrkning fra A til Z
-chili i mad
-og meget mere

 

En hed passion, beskrivelse af bogen

Danskerne har taget den lille stærke chilifrugt til hjertet. Via thaimad og andre stærke køkkener har vi lært at kende og værdsætte chilien for dens styrke og karakter.

Chiliens popularitet er steget så meget, at mange mennesker nu dyrker deres egne chili. Hvordan man gør det, fortæller den netop udkomne bog - Den lille stærke om chili - om.

Bogen er skrevet af vores førende chiliekspert, Lene Tvedegaard, der er agronom og driver Gartneri Toftegaard syd for Køge. Her har forfatteren specialiseret sig i dyrkning af chili og tomater, der smager af noget. Alene i foråret 2004 solgte Lene Tvedegaard fra gartneriet over 10.000 chiliplanter. Og det er kun begyndelsen på danskernes chili-eventyr.

Det er vidunderligt at kunne plukke sine egne hjemmedyrkede chilier direkte fra planten i vindueskarmen, på terrassen eller i drivhuset. Den lille stærke om chili fortæller, hvordan man selv kan avle chili fra frø (men planterne kan også købes i en planteskole), om pasning og pleje etc. Alle de relevante chilisorter gennemgås med oplysning om smag, styrke, udseende, dyrkning og anvendelse. Og her er også råd om sygdomme, overvintring og meget mere.

Desuden rummer bogen førstehjælp, hvis man skulle have fået for meget eller for stærk chili i munden. Men hvor sidder styrken egentlig? Det fortæller den overskuelige og informative bog naturligvis også om.

Enhver der har forelsket sig i den djævelske og dog så dejlige chili finder alverdens informationer i Den lille stærke om chili, bl.a. også om tørring, konservering etc., hvis planterne har båret flere frugter end man kan spise fra dag til dag.


Lene Tvedegaard: Den lille stærke om chili

kr. 169,-

Udgivelse Marts 2013

Køb bogen her

Kan købes igen fra 5. marts

 

Den tidligere udgave af Den lille stærke om CHILI

Højskolevej 5 - Vedskølle - 4600 Køge - Tlf. Gartneri 5621 7163, Netbutik og B&B Tlf. 2611 5300 - E-Mail Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

CVR: 18767872

Alle rettigheder forbeholdes Gartneri Toftegaard 2011 - 2016