Toftegaards Bed & Breakfast
Hjertelig velkommen til Bed and Breakfast Køge
Tlf. 26 11 53 00

Bed and breakfast Køge

Gartneri Toftegaard ligger i udkanten af Vedskølle landsby, et naturskønt område 6 km syd for Køge, nær Vallø Slot, omgivet af et landskab med bløde bakker og store skove, tæt på god badestrand. Vi ligger 45 km syd for centrum af København. Vore gæster vælger overnatning på Gartneri Toftegaard,s Bed and Breakfast af flere årsager. Mange ønsker et ophold i fredelige omgivelser på landet, der kan kombineres med oplevelser i København. Der er s-togs forbindelse fra Køge til København med 10-minutters drift. Andre finder vores beliggenhed praktisk i forbindelse med arrangementer eller arbejde. Se mere om, hvordan du finder os og om mulighederne for offentlig transport i vores vejviser. Bed and Breakfast er indrettet i gårdens 2 længer, hvorfra der er udsigt til mark og skov samt en lille æblelund. Ombygningen er sket med æstetisk sans for smukke detaljer og enkle linjer. Vi tilbyder såvel værelser som ferielejligheder til overnatning.
Læs mere herom i menupunktet Værelser.

Terrasser foran de to lejligheder og værelser

Vores bed and breakfast gæster er velkomne til at følge årets gang i gartneriet og landbruget: Gartneri Toftegaard er en gård på 45 hektar landbrug og 3300 m2 drivhuse, med en stor gårdbutik. Der er indrettet terrasser forskellige steder i væksthusene, hvor vores B&B gæster er velkomne til at indtage morgenmaden og nyde at sidde mellem duftende krydderurter og planter. Her på gården findes der noget for alle sanser, og man er tæt på naturoplevelser, spændende aktiviteter, indkøbsmuligheder. Der er gode muligheder for at slappe af og nyde livet i de fredelige og rolige omgivelser. Gartneri Toftegaard ligger kun 6 km. syd for motorvejen mod København (50 km til Rådhuspladsen i København). Der er 3 km. til badestrand, 1 km. til Danmarks største slotspark ved Vallø slot. Slotsparken er omgivet af de skønne Valløskove og store græsmarker, hvor får græsser.

Der er ca. 5 km. til den gamle handelsby Køge, med nænsomt restaurerede bygninger, maleriske bindingsværkshuse, et stort brolagt torv og masser af butikker og restauranter. Her kan man spadsere langs Køge Å, som snor sig gennem den gamle bydel, og besøge kulturseværdigheder som f.eks. Køge Skitsesamling. I Vejviseren kan du se flere detaljer om, hvor vi er, og hvordan du kommer hertil - også med offentlige transportmidler. På siden Priser/Booking er der info om reservation samt priser på overnatning. Se også under punktet Oplevelser, hvor du kan finde inspiration til, hvad der er at se og gøre her i det spændende og smukke sydøst sjælland.

Gartneri Toftegaard

På markerne dyrkes forskellige kornsorter, Vi har usprøjtede jordbærmarker samt kartoffelmarker og områder med majs og asparges. I gartneriet
producerer og sælger vi Danmarks største udvalg af tomat- og chiliplanter til private kunder, forskellige andre grøntsager samt et kæmpe udvalg af
krydderurteplanter!

I sensommeren sælger vi tomat- og chilifrugter til mange kunder som besøger gårdbutikken. Vi sælger stadigvæk chiliplanter og ikke mindst
krydderurter. Der høstes på markerne, der køres korn ind på lagrene, og der presses halm.
Gården summer af liv fra det tidlige forår til det sene efterår.

Årets gang i gartneriet

Vinter

Vi starter allerede i februar måned med at gøre drivhusene klar til den kommende sæson. Gæsterne er velkomne til at følge med, når vi sår de første frø i spiringsrummet og senere passer de små planter.

Forår

I april måned begynder vi at sætte småplanter ud i alle drivhusene, og gartneriet er nu præget af hektisk aktivitet. Vi er i løbet af årene blevet kultsted for tomat- og chilielskere. I det hele taget planter til hobbydrivhuset er vi specialister i.
Kunderne kommer og går på opdagelse mellem de mange sorter. Planterne sælges der hvor de er blevet lavet, nemlig inde i vores drivhuse, og der er tid til en fagsnak! Alt dyrkes usprøjtet, og 95% af alle planter har vi selv lavet.
Som gæster er I velkomne til at følge med i vores arbejde med såning, etablering af planter og salg

Sommer

I juni og juli er der jordbær og nye kartofler hentet direkte fra vores egne marker. Vi sælger stadigvæk mange planter, specieltkrydderurter og chiliplanter.

Der er travlhed og aktivitet overalt på gården, i drivhusene og på markerne. Trods højsæsonen har vi stadig tid til en snak og til at svare på spørgsmål om vores produkter. Alt er usprøjtet, så smut endelig ud i marken og smag selv på de forskellige jordbærsorter eller kog en dejlig portion nye kartofler i bed and breakfast køkkenet. Prøv at koge de nye kartofler sammen med en udvalgt krydderurtekvist fra gartneriet. Det er en himmerigsmundfuld!


Sen sommer/efterår

Nu høster vi masser af tomater, agurker, chili, auberginer og meloner fra drivhusene. Gå en tur i gartneriet, oplev duftene fra krydderurterne. Smag på
en orange tomat, en fuldmoden cherrytomat eller pluk en frisk agurk!

Ring til os på telefon 26 11 53 00 og hør nærmere eller book en overnatning