Tomat & Chilismagning Søndag d. 3. september 2017

Søndag d. 3. september mellem Kl. 11.00-16.00

SMAGSPRØVER – PLANTESALG – DELIKATESSER – FOREDRAG

Program:

11.00-16.00 Chili & Tomatsmagning i området foran Orangeriet
11.00-16.00 Besøg Gartneri Toftegaards spændene bod med plakater, bøger, planter, lakrids m.v. 
11.00-16.00 Tomatquiz for børn og deres forældre i Gemyses have og drivhus
11.00-16.00 Snobrødsbagning i Gemyses have (35,- pr. person)
12.30 Foredrag ved Lene Tvedegaard om tomatens anvendelse, dyrkning og smag, Orangeriet scene 
14.00 Foredrag ved Lene Tvedegaard om chilis anvendelse, styrke og dyrkning, Orangeriets scene

Udover smagsprøver på økologiske tomater og chili, byder eftermiddagen på foredrag, salg af planter, plakater, bøger m.v. Alt sammen under kyndig vejledning af de søde gartnere og frivillige fra Gartneri Toftegaard.

Vi håber, Tivolis gæster har lyst til at være smagsdommere i blandt andet den store chili-smagning, hvor du kan lave en rask lille konkurrence med dig selv, eller dem du følges med om, hvor langt I kommer op ad chili-barometerets trin. Der bliver mulighed for at smage på cirka 40 chili-sorter og 40 tomat-sorter!

Måske har du også lyst til at prøvesmage helt nye sorter, som gartneriet tager med i Tivoli til lejligheden. Vær f.eks. med til at bestemme de nye chili-sorters styrke.

På Orangeriets scene fortæller Lene Tvedegaard engageret om chilis anvendelse, styrke og dyrkning. Vi skal se, hvad chili gør ved kroppen og vi skal forstå, hvor styrken sidder i frugterne, og dermed evne at vurdere styrken før frugten kommes i retterne. Også tomaten, som er verdens mest udbredte frugt – og med god grund – får Tivolis gæster mulighed for at høre mere om. Vi snakker om anvendelse, dyrkning og smag. Tomater kan f.eks. smage af vindrue og æble, hvilket du kan høre mere om i forbindelse med Lene Tvedegaards foredrag om tomater.

Lene Tvedegaard har skrevet flere bøger om tomater og chili, og driver den økologiske planteskole Gartneri Toftegaard.

Chili & Tomatsmagning afholdes i området omkring Orangeriet i Tivoli. Kom og lad dig inspirere!

Restaurant Gemyse i Tivoli vil denne dag have særlige chili- og tomatretter på menukortet og byder på spændende aktiviteter med chili og tomat som tema.

Børn og deres forældre kan deltage i en spændende tomatquiz i Gemyses have og drivhus. Lær nye spændende ting om tomat eller se, hvor meget du allerede ved!

I Gemyses have kan man også bage sit eget tomatsnobrød over bål og få en dejlig mild hjemmelavet tomat/chili-ketchup til. Prisen for snobrødsbagning er kr. 35,- pr. person.

Chilismagning og andre arrangementer

Med jævne mellemrum afholder vi forskellige arrangementer inden for tomat- og chilismagning. Find næste arrangement her på siden.

Få flere informationer om tomat- og chilismagning

Har du spørgsmål til vores tomat- eller chilismagning, eller ønsker du blot yderligere informationer om vores arrangementer? Så er du altid velkommen til at kontakte os. Vi kan kontaktes på telefon +45 5621 7163 eller vores e-mail post@gartneri-toftegaard.dk. Vi står klar til at besvare dine spørgsmål og fortælle dig yderligere om vores tomat- og chilismagning. Vi ser frem til at modtage din henvendelse.